Gå til sidens indhold
 

Elev

Hvis du går i grundskolens 7. til 10. klasse

UU Aarhus har til opgave at vejlede alle elever i 7.-10. klasse i kommunale og private grundskoler.

 

Til forældre:

Uddannelse og job

Fra 0. til 9. klasse skal eleverne undervises i emnet Uddannelse og job, også kaldet U og J. Emnet er et timeløst fag og indgår derfor i skolens øvrige fag og årsplaner.

U og J og dit barns valg af uddannelse og erhverv

De emner og områder, der arbejdes med i uddannelse og job, skal blandt andet bidrage til, at dit barn får indblik i egne forudsætninger og samtidig får indblik i muligheder for uddannelser og job. Derfor giver uddannelse og job et grundlag for dit barns valg af fremtidig uddannelse og erhverv.

Forældre kan bidrage

I uddannelse og job er der flere emner og områder, hvor du som forælder kan bidrage - ikke alene i forhold til dit eget barn men også med viden, medvirken og inspiration til undervisningen.

Du kan fx være gæstelærer med fortælling om din egen karriere, tilbyde, at klassen besøger din arbejdsplads på virksomhedsbesøg eller være praktikvært, hvis eleverne skal i erhvervspraktik.

Fælles mål i Uddannelse og job

Uddannelse og job har - som de øvrige fag i skolen - egne færdigheds- og vidensmål for henholdsvis 3., 6. og 9. klasse. Her beskrives de færdigheds- og vidensmål, som eleverne skal nå i undervisningen.

Se Fælles mål med færdigheds- og vidensmål for U og J (åbner nyt vindue)

 

Støtte i uddannelsesvalget

Gode råd og inspiration til hvordan du støtter dit barns uddannelsesvalg Overblik over hvilke muligheder de forskellige uddannelser giver Information om de valg dit barn skal træffe i løbet af grundskolen og på ungdomsuddannelserne

Gå til UddannelsesGuidens afsnit "Guide til forældre" (åbner nyt vindue)

 

 

 

 
 

Opdateret: 21.9.2017

Afdeling: Sociale Forhold og Beskæftigelse

Send kommentar: Ungdommens Uddannelsesvejledning

Telefon: 89 40 59 75

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code