Gå til sidens indhold
 

Sådan søger du ungdomsuddannelse

Vi har samlet alle relevante oplysninger i forbindelse med ansøgning om ungdomsuddannelse. Teksten herunder uddyber de forskellige muligheder. Vælg i kolonnen til højre.
Nederst på siden har vi samlet baggrundsmateriale mm.

Optagelse.dk

Du skal udfylde uddannelsesplan og ansøgning på optagelse.dk. Når du er færdig sendes ansøgningen digitalt til din første prioritet. Du logger på med UNI-Login.

Udfyld uddannelsesplan og ansøgning på optagelse.dk

 

AarhusUng

Vi har samlet alle de lokale ungdomsuddannelser i vores app, AarhusUng. Et godt sted at få et overblik over de lokale tilbud. Men ikke kun om uddannelse også alt det andet udenom. Økonomi, personlige forhold, mm. 

Hent app til din mobil.

 

Forældrespot

Forældrespot i 9. og 10. kl er en beskrivelse af, hvem der gør hvad, og i hvilken rækkefølge. Hvad skal den unge selv gøre, hvad skal forældrene gøre og hvad er UU vejlederens rolle. Og hvilke tidsfrister du skal overholde.

 

Forældreguide

På ug.dk ligger der fire korte instruktive vidoer (5-6 min.), som kan bruges som vejledninger til udfyldelse af ansøgningen. Trin for trin gennemgås, hvordan du gør. En video om, hvad du skal tænke over inden du tilmelder dig. Og så tre videoer om, erhvervsuddannelse, gymnasial uddannelse og 10. klasse.

 

Åbent hus

En samlet oversigt over, hvornår den enkelte ungdomsuddannelse holder åbent hus i januar eller februar.

 

10. klasse

Hæftet indeholder beskrivelser af 10. klasses tilbud i Aarhus kommune. De kommunale og private 10. klasses centre. Og de nye tilbud om EUD10, som foregår på erhvervsuddannelserne. Du kan også kikke nærmere på 10. klasses hjemmeside eller EUD 10 hjemmeside.

 

Uddannelseshæftet

Hæftet er opdelt i to dele. Første del handler om erhvervsuddannelser og alle de særlige tilbud (produktionsskole, EGU, STU osv). Anden del handler om de gymnasiale uddannelser.

 

Fordeling af ansøgere STX

Regler for fordeling af ansøgere til stx for at sikre en mere hensigtsmæssig fordeling af fagligt udfordrede elever mellem gymnasierne i Region Midtjylland.


Går ikke i skole - optagelse.dk

Unge der ikke går skole og gerne vil søge ungdomsuddannelse skal også udfylde ansøgning på optagelse.dk. Der er tre forskellige vejledninger. En for unge under 18 år med NemID, en for unge under 18 år uden NemID og endelig en for de 18-24 årige.

 

e-Vejledningen

Alle unge og deres forældre kan henvende sig i eVejledningen og bede om hjælp. Her er der mulighed for at få hjælp udenfor normal arbejdstid og i weekenderne. Send sms, mail, ring eller chat direkte med en vejleder.

 

UPV-folder

En folder fra Undervisningsministeriet der beskriver forløbet om parathedsvurdering af eleverne. Hæftet handler også om, hvilke elementer der indgår i parathedsvurderingen..

 

 
 

Opdateret: 04.4.2018

Afdeling: Sociale Forhold og Beskæftigelse

Send kommentar: Ungdommens Uddannelsesvejledning

Telefon: 89 40 59 75

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code