Gå til sidens indhold
 

HotSpot Erhverv

HotSpot Erhverv etablerer et bydækkende CSR-virksomhedsnetværk i Aarhus. På baggrund af dette netværk formidles fritidsjob til dig, der bor i Gellerup, Toveshøj, Bispehaven, Skovgårdsparken, Tilst, Vejlby Vest, Herredsvang og Viby Syd. Fritidsjobbet kan være medvirkende til, at du udvikler kompetencer og får erfaringer, der kan lede dig videre i dit uddannelsesforløb.

Indsatsen er et tilbud til dig, der er mellem 15-17 år og med bopæl og/eller skoletilbud i ovenstående områder og er motiveret for at få et fritidsjob ved siden af skoleforløb eller for dig, der er mellem 15-17-årige og med uddannelsespligt, hvor et fritidsjob/fuldtidsjob bliver en del af uddannelsesplanen.

Et håndholdt fritidsjobforløb i HotSpot Erhverv indeholder som udgangspunkt 2 individuelle indledende samtaler med en fritidsjobambassadør, hvor uddannelsesperspektiv, motivationsområde, hvilke kompetencer du kan/skal tilegne dig ved et givent fritidsjob (og efterfølgende uddannelse) og udfordringer afklares og jobansøgning udarbejdes i samarbejde. Med udgangspunkt i samtalerne laves virksomhedsmatchet. Fritidsjobambassadøren kan deltage i jobsamtalen og laver opfølgning i de første 3 måneder af dit fritidsjob, hvor fritidsjobambassadøren står til rådighed for både dig og virksomheden.

Formålet er, at øge dine personlige og sociale kompetencer og dermed forudsætninger for at begå sig på arbejdsmarkedet samt øge arbejdsmarkedsforståelsen og gøre dig i stand til at fastholde et fritidsjob. Igennem workshops og individuelle samtaler ønskes at øge branchekendskab, blive bekendte med krav, normer, kultur og uformelle regler på arbejdsmarkedet samt afklaring ift. dit kommende uddannelsesvalg.

Lommepengeprojektet tilbydes til dig, der bor i Gellerup/Toveshøj og er mellem 13 og 15 år. Formålet er at forberede dig til at kunne varetage et fritidsjob, når du bliver 15 år. Du vil komme til at løse små opgaver, som primært er fundet i samarbejde med lokalområderne. Gennem opgaveløsningen optjener du point, som kan indløses til gavekort, ting eller oplevelser.

HotSpot Erhverv er forankret i Ungdommens Uddannelsesvejledning i Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune og har derfor et tæt samarbejde med UU-vejlederne.

Hvis du vil høre mere, så kontakt projektleder Ditte B. Kristensen på dik@aarhus.dk eller mobil 41 85 62 17.

 

Vi har lavet en lille film, som viser, hvordan HotSpot Erhverv vejleder unge til at få et fritidsjob, samt hvor vigtig opfølgningsprocessen er.

Her er link til filmen (åbner i nyt vindue). HotSpot Erhverv - historien om Ahmad og Sarah

 

 
 

Opdateret: 06.6.2018

Afdeling: Sociale Forhold og Beskæftigelse

Send kommentar: Ungdommens Uddannelsesvejledning

Telefon: 89 40 59 75

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code