Gå til sidens indhold
 

HotSpot Erhverv

HotSpot Erhverv etablerer et CSR-netværk (Corporate Social Responsibility – virksomheders sociale ansvar) af virksomheder i Aarhus. På baggrund af dette netværk formidles bl.a. fritids- og lommepengejobs til unge i Bispehaven, Trige, Gellerup og Toveshøj med henblik på at øge trygheden i områderne. Fritidsjobbet kan også blive afgørende for, at de unge udvikler kompetencer, der kan lede dem videre i deres uddannelsesforløb.

 

Indsatsen er et tilbud til unge mellem 15-17 år med bopæl og/eller skoletilbud i ovenstående områder og er motiveret for at få et fritidsjob ved siden af skoleforløb. Indsatsen er også et tilbud til 15-17-årige med uddannelsespligt, hvor et fritidsjob/fuldtidsjob bliver en del af uddannelsesplanen.

Et håndholdt fritidsjobforløb i HotSpot Erhverv indeholder som udgangspunkt 2 individuelle indledende samtaler med en fritidsjobambassadør, hvor uddannelsesperspektiv, motivationsområde, hvilke kompetencer der kan/skal tilegnes ved et givent fritidsjob (og efterfølgende uddannelse) og udfordringer afklares og jobansøgning udarbejdes i samarbejde. Med udgangspunkt i samtalerne laves virksomhedsmatchet. Fritidsjobambassadøren kan deltage i jobsamtalen og laver opfølgning i de første 3 måneder af fritidsjobbet, hvor fritidsjobambassadøren står til rådighed for både den unge og virksomheden.

Formålet er, at øge de unges personlige og sociale kompetencer og dermed forudsætninger for at begå sig på arbejdsmarkedet samt øge målgruppens arbejdsmarkedsforståelse og gøre dem i stand til at fastholde et fritidsjob. Igennem workshops og individuelle samtaler ønskes at øge de unges branchekendskab, gøre dem bekendte med krav, normer, kultur og uformelle regler på arbejdsmarkedet samt afklaring ift. kommende uddannelsesvalg.

Lommepengeprojektet kan tilbyde børn i Gellerup/Toveshøj mellem 13 og 15 år et lommepengejob, hvor formålet er at forberede de unge til at kunne varetage et fritidsjob, når de bliver 15 år. De løser små opgaver, som primært er fundet i samarbejde med lokalområderne. Gennem opgaveløsningen optjener de unge point, som de kan indløse til gavekort, ting eller oplevelser.

HotSpot Erhverv er forankret i Ungdommens Uddannelsesvejledning i Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune og har derfor et tæt samarbejde med UU-vejlederne.

Hvis du vil høre mere, så kontakt projektleder Ditte B. Kristensen på dik@aarhus.dk eller mobil 41 85 62 17.

 

Vi har lavet en lille film, som viser, hvordan HotSpot Erhverv vejleder unge til at få et fritidsjob, samt hvor vigtig opfølgningsprocessen er.

Her er link til filmen (åbner i nyt vindue). HotSpot Erhverv - historien om Ahmad og Sarah

 

 
 

Opdateret: 29.11.2017

Afdeling: Sociale Forhold og Beskæftigelse

Send kommentar: Ungdommens Uddannelsesvejledning

Telefon: 89 40 59 75

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code